bahşiş sorunsalı



Biraz x kromozoma hitap edecek bir detay olacak ama... Kuaförde bahşiş konusu beni gerçekten çok strese sokuyor. Bugüne kadar bahşiş vermediğim için hep trip yedim. Sonra dur bakalım nasıl yapılıyor bu bahşiş işi diyince de, bir kadının saçına fön çeken çocuğun pantolonunun cebine 5 tl sıkıştırdığını gördüm. Ay yok ben gidip tanımadığım adamın cebine löp diye para falan sıkıştıramam. Bence baya sapık bir şey. Bütün kuaförler benden nefret edebilir.

4 yorum:

  1. Memlekette bahşiş nedir bilmeyiz. İstanbula gittim, arkadaş her yere başhiş bırakıyor. Ben böyle birşey görmedim diye vermezdim. Valla iki türlüde bozuluyor insan.

    YanıtlaSil
  2. Ben bahşiş veriyorum ve kalfalar o kadar seviniyor ki. Yazık o çocukların çoğu sigortasız üç beş kuruşa çalıştırılıyor. Ben bahşiş verirken cebine kayduğumu değil, onun mali durumuna katkım olduğunu, evine iki ekmek, bir süt daha fazla görütebildiğini düşünüyorum. İnanın onlar da sizin elinizi ceplerine sokmanızı değil, ona verdiğiniz parayı düşünüyor. Gün sonunda ne kadar artı para kazanabileceğini ... Ve beni küaförde hep çok güzel ağırlarlar çünkü bilirler onlara iyi bahşiş bırakacağım. Siz de bırakın lütfen.

    YanıtlaSil
  3. ya bu konu beni de çok geriyor! bahşiş versen acaba az mı verdin diye düşünüyorsun. sonra bir daha gidişinde biliyorlar ki bahşiş bırakıyosn hepsi çullanıyo 3-4 kişi ilgilense hepsine mi para bırakacam! napacam biri beni aydınlatsın kuaföre gitmekten korkuyorum

    YanıtlaSil
  4. sanırım kuafördeki en küçük çırağa bahşiş bırakmak gerek.

    YanıtlaSil