çocukken yenilen deterjanlar ve platonik aşklar

önünde mis gibi pişmiş köfte ve makarna. her çocuğunki gibi en sevdiğin yemek. köfteler minik minik anne tarafından kesilir. bir çatal makarna, iki parça köfte. ağızlarda, midelerde muhteşem bir festival. şirinleri görebilme imkanı. ama bir yanda da, o ilginç kutuda duran deterjan. tadı nasıldır acaba'nın dayanılmaz çekiciliği. hiç yenmemiş, hep yasaklanmış. rafların en üstüne itina ile kaldırılmış. evde yalnız bırakılınca "sakın dolapları karıştırma"nın altbilince yolladığı "yasak tatlıdır" mesajı.

önünde mis gibi sevgi. huzurlu ve tutarlı. her kadının en sevdiği ilişki. cicim ayları minik minik yaşanmış. kaşık ile tutku, kepçe ile sevgi. kalplerde muhteşem bir festival. dünyayı toz pembe görebilme imkanı. ama bir yanda da, o ilginç ve zor adam. onun tadı nasıldır acaba'nın dayanılmaz çekiciliği. hiç yaşanmamış, hep yasaklanmış. telefon defterinden ismi sırf aranmasın diye silinmiş. biraz yalnız hissedince de "sakın onu arama"nın altbilince yolladığı "yasak tatlıdır" mesajı.

zaman farklı, hikayeler aynı.

ama makarna ve köftenin tadı hep iyi,
deterjanınki ise yenilene kadar ilgi çekici.

2 yorum:

  1. yeni olana denenmemiş olana ilgi muhteşem bir festival...
    dün akşam bi an için mideme ağrı girivermişti bu konudan dolayı... şu an hislerime tercüman gazetesini okuyunca yorumla paylaşasım geldi...
    daha da uzayabilirmiş, kıvamında kalmış... güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. deterjan mı makarna ve köfte mi?
    hangisi ise afiyet olsun!

    YanıtlaSil